Ergenekon Destanı

Öncü Sanat Tiyatrosu, Ergenekon tertibiyle sanik sandalyesine oturtulan TGB Kurucu Genel Baskani Adnan Turkkan ve beraberinde yargilanan diger yurtsever aydinlara destek vermek amaciyla 20 Temmuz Pazartesi Gunu Silivri’deydi.



Durusmayi Mahkeme Salonunun yetersizliginden dolayi disaridan takip etmek zorunda kalan Öncü Sanat Tiyatrosu alani dolduran cok sayida vatandas ve basin mensubu icin ise ilginc bir oyun sergiledi.



Oncu Sanat Tiyatrosu’nun hazirladigi “Ergenekon Destani” adli oyun; mahkeme onunde toplanan vatandaslarin olagan ustu ilgi ve alakasi ile karsilandi.



“Zekeriya Tepesi”, “RTE Daglari”, “ABD Ullah Daglari”, “F Tipi Dag”, “One Minute”gibi esprilerle bugune gondermelerde bulunan oyunda ABD bayragini animsatan bir de cizime yer verildi.



Kisaca Ergenekon’dan cikisi anlatan oyun demirci onderligindeki toplulugun karsilarina cikan daglari alt etmesini ve ABD’yi temsil eden dagi yirtip atarak dagin ardindaki onculeri kurtarmasini anlatiyordu.



Dagin ardindan cikan onculer ise Dogu Perincek, Erol Manisali, Ilhan Selcuk, Sener Eruygur gibi bu davada yargilanan yurtsever isimlerdi. Bu kisiler oyunda sembolik olarak maskeler ile gosterildi.



Ayrica, oyunun Yonetmeni Oney Olcaytu Gosteri oncesi ve sonrasi iki kisa konusma yapti.



Oney Olcaytu Oyun oncesi Ozetle; Ergenekon Destanimizin derin devlet, teror ve cinayet ile ozdeslestirilmesinin Turkiye icin en buyuk kotuluk oldugunu, bu kotulugun sadece cumhuriyete Ataturk’e ve yurtseverlere degil bizi biz eden butun degerlere karsi yapildigini ve bu kotulugun arkasinda ABD’nin bulundugunu fakat gucunu bu topragin insanindan ve kulturunden alan bir halkin bu kotuluklerin de ustesinden gelecegini soyledi.



Oyun sonrasinda ise daglarin ardindan cikan ve Turklere yol gosteren “Bozkurt”un bugun Ergenekon tertibiyle iceri alinan onculer oldugunu ve Turk Gencliginin bu buyuk destanda oldugu gibi her turlu engeli asarak bu mucadele icerisinde oncusuyle birlesecegini soyleyerek sozlerini tamamladi.



Ergenekon Destani

Yapim:

Oncu Sanat Tiyatrosu / 20 Temmuz 2009



Proje Ekibi:
Ahmet Çakan,
Oney Olcaytu,
Huseyin Dilan

Yonetmen:
Oney Olcaytu

Oyuncular:
Zeynep Bilgin,
Ahmet Çakan,
Utku Yilmaz,
Ramazan Kandoken,
Ceyhun Cebioglu,
Ozgur Uysal,
Cenk Sanat,
Anil Gok

Maskeliler:
TGB Liseliler – Eskisehir
Pankarti Tutanlar:
TGB Liseliler – Bursa
Davul – Ritm:
Caner Taspinar,
Huseyin Dilan

Turku:
Sahin Karabiyik

Dekor – Aksesuar:
Ekip Çalismasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder